בענף הפרקטים שלט עד לאחרונה פרקט העץ, אך פרקט חדש שתפס רבים הוא פרקט הלמינציה.
פרקט למינציה הוא פרקט סינטטי דמוי עץ, המורכב לרוב משלוש שכבות. השכבה העליונה היא שכבת הלמינציה, המשמשת כשכבה שקופה המגנה על הפרקט מפני שחיקה ונזקים. בנוסף היא מעניקה לפרקט גימור אסתטי וטקסטורה. השכבה השנייה מורכבת מלוח עץ דחוס הנקרא HDF, אשר עליו מודבק צילום של דוגמת פרקט עץ. השכבה השלישית והתחתונה, היא השכבה המחברת בין הפרקט לתשתית עליה הוא מורכב, מגנה מפני חדירת לחות ועשויה גם כן מלוח עץ דחוס מסוג HDF.
קיימים סוגים שונים של פרקטי למינציה, כמו פרקט למינציה נגד מים או פרקט למינציה פישבון אותם ניתן לראות לרוב בקטלוג של פרקטי למינציה הקיים בכל חנות פרקטים שמכבדת את עצמה.

השאירו פרטים ויועץ מקצועי יחזור אליכם

    איך מתקינים פרקט למינציה?

    לפרקט הלמינציה יש שיטת התקנה מיוחדת. השיטה נקראת "התקנה צפה" והיא מתבצעת על ידי חיבור או הקלקה של קורות העץ אחת לשנייה על גבי תשתית ספוגית. כלומר, בכל חלק בפרקט יש נקודות חיבור אותם מחברים ללוחות נוספים, כמו פאזל. התשתית ממוקמת על פני הריצוף הקיים, ונועדה למנוע חריקות ורעשים בעת דריכה על הפרקט.
    לפני התחלת ההתקנה, מומלץ לתת לפרקט לנוח בחדר המיועד 48 שעות, בשביל שיתרגל לטמפרטורה וללחות השוררת בחדר. לאחר המתנת הזמן הדרוש ניתן להתחיל בהתקנה.

    וודאו שהרצפה ישרה ובחרו את כיוון ההתקנה

    יש לוודא שהרצפה ישרה ואין בה גבעות, בורות או כל דבר שעשוי לשנות את הגובה של הפרקט. תוכלו לבדוק האם הרצפה ישרה באמצעות קרש, סרגל, פלס או כל דבר ישר אחר. אם גיליתם שהרצפה לא ישרה לחלוטין, בצעו את התיקונים הנדרשים ואז תוכלו להמשיך. כיוון ההתקנה היא בחירה אסתטית ותלויה בהעדפה שלכם.

    פרשו את תשתית הספוג והנחת הפרקט

    לפני התקנת הפרקט יש להניח את התשתית, העשויה מספוג מבודד, שמגיע יחד עם הפרקט. את הספוג יש להניח יריעה אחר יריעה בכיוון הנגדי להנחת הפרקט, לכל אורך החדר. כלומר, אם בחרתם שכיוון ההתקנה של הפרקט יהיה לרוחב, פרסו את תשתית הספוג לאורך. לאחר מכן הניחו את פרקט הלמינציה מעל תשתית הספוג. חשוב לשמור על מרחק של 8-10 מ"מ מהקיר ולהניח פלטות עץ קטנות או כל דבר קשיח אחר שישמור על הרווח בין הפרקטים לקיר, כך שלעץ תהיה אפשרות להתרחב במידת הצורך.

    חברו את לוחות הפרקט והדביקו אביזרים נלווים

    לכל לוח בפרקט יש שני צדדים: צד בולט וצד שקוע, אותם יש להכניס אחד אל השני. בזמן החיבור יש להרים את הצד הבולט בלוח אחד ולחבר אותו לצד השקוע בלוח השני. שמיעת "קליק" תעיד על כך שהחיבור בוצע בצורה טובה. לאחר מכן יש להדביק את הפנלים ברווחים שהשארנו בין הקיר לפרקט. הפנל אוטם את הרווח שנוצר, שומר על הפרקט ומעניק מראה אסתטי לחדר. כמו כן, יש להדביק את הספים שהם פסי מתכת המחברים בין הפרקט לריצוף הבית או לפרקט אחר. יש להדביק את הסף מתחת לדלת הכניסה לחדר.

    התקנת פרקט למינציה מחיר

    מחיר התקנת פרקט למינציה כולל את הפרקט עצמו, עבודתו של מתקין הפרקטים ועלותם של האביזרים והפעולות הנלוות להתקנה. טווח המחירים עשוי להשתנות לפי רמת שחיקה, עובי, ויצרן של הפרקט.
    מחיר התקנת פרקט למינציה, הכולל את קניית הפרקט, ההתקנה עצמה והאביזרים הנלווים יתחיל מ-100 ש"ח למ"ר ויכול להגיע עד 240 ש"ח כולל מע"מ.

    בארודור תמצאו מגוון עצום של פרקטים שונים, כולל: